نظرسنجی نشان میدهد که بهانههایی مثل «داشتن وقت دکتر»، در بسیاری از مواردی که کارمندان احساس ناخوشی میکنند، با 27 درصد، متداولترین بهانه برای حاضر نشدن سر کار بوده است.
قبول کنید که شما هم خیلی وقتها برای نرفتن سر کار، به هر دلیلی، اعم از رفتن به گردش و تفریح یا خوابیدن در خانه، به رئیستان زنگ زدهاید و با بهانههای خندهداری از او خواستهاید به شما مرخصی بدهد.
قبول کنید که شما هم خیلی وقتها برای نرفتن سر کار، به هر دلیلی، اعم از رفتن به گردش و تفریح یا خوابیدن در خانه، به رئیستان زنگ زدهاید و با بهانههای خندهداری از او خواستهاید به شما مرخصی بدهد.
خیلی وقتها حوصله رفتن به سر کار را نداریم، میخواهیم به گردش یا تفریح برویم یا یک روز در خانه بمانیم و جلوی تلویزیون لم داده و استراحت کنیم. قطعاً اینها بهانههای موجهی برای گرفتن مرخصی نیستند و ناچار میشویم دروغی سرهم کنیم و از رئیس خود مرخصی بگیریم؛ البته ما در این ماجرا تنها نیستیم.
نظرسنجی نشان میدهد که بهانههایی مثل «داشتن وقت دکتر»، در بسیاری از مواردی که کارمندان احساس ناخوشی میکنند، با 27 درصد، متداولترین بهانه برای حاضر نشدن سر کار بوده است. اما همین تعداد از کارمندان، یعنی 27 درصد، صرفاً برای اینکه نمیخواهند در محل کار خود حاضر شوند، خود را به مریضی زدهاند.
– مادربزرگم مرا با گوشت آلوده مسموم کرده است؛
– زیر تختخواب گیر افتادهام؛
– وقتی میخواستم ساندویچم را در حال افتادن از دستم، بقاپم، دستم شکست؛
– کائنات از من خواسته تا امروز مرخصی بگیرم؛
– همسرم فهمیده به او خیانت کردهام؛ کل روز مشغول پیداکردن وسایلم از داخل سطل زباله بودم؛
– وقتی داشتم موهای خود را شانه میکردم، انگشتم داخل چشمم رفته است؛
– همسرم همه لباسهایم را داخل ماشین لباسشویی انداخته و لباسی ندارم که سر کار بیایم؛
– غذایی که برای وعده ناهار پخته بودم، خوب نشده؛
– باید به ساحل بروم و حمام آفتاب بگیرم، چون دکتر گفته کمبود ویتامین D دارم؛
– گربهام داخل داشبورد ماشین گیر افتاده است؛
گرچه شاید رئیستان با بهانههایی نظیر اینکه «کائنات از من خواسته سر کار نیایم» ابراز همدردی نکند، اما آوردن یک بهانه مسخره، شاید بهاندازه دروغ گفتن راجع به وضع جسمانی، برای شغلتان مضر نباشد؛ چراکه نتایج نظرسنجی «کریر بیلدر» نشان میدهد که 33 درصد کارفرمایان و مدیران، تحقیق میکنند تا مطمئن شوند آیا واقعا کارمندشان مریض است؟ همچنین، حدود یکچهارم آنها کارمندی را که با دلایل واهی خود را به مریضی زده و مرخصی خواسته، اخراج کردهاند.
درخواست گواهی پزشک، متداولترین شیوهای است که مدیران صحت ادعای کارمندان خود را با آن میسنجند، اما حدود یکسوم آنها نیز به صفحات اجتماعی کارمندان خود، نظیر فیسبوک، سر میزنند تا ببینند وی امروز کجا بوده است. در بسیاری موارد، یک گاف فیسبوکی، بیشترین عامل در برملا شدن راز کارمندانی بوده که به دروغ خود را به مریضی زده یا با بهانههای واهی مرخصی اخذ کردهاند.
این نظرسنجی نشان میدهد که 30 درصد مدیران موفق شدهاند با کنترل کردن صفحات شبکه اجتماعی، مچ کارمندانی که به بهانه بیماری مرخصی گرفتهاند را بگیرند. 26 درصد از مدیران، در چنین مواردی فرد خاطی را اخراج کردهاند.
با وجود اینکه بسیاری از افراد وقت زیادی را صرف سوار کردن کلکهای مختلف برای حاضر نشدن در سر کار میگذارند، اما 54 درصد از حاضران در این نظرسنجی گفتهاند حتی با وجود ابتلا به بیماری، در محل کار خود حاضر شدهاند، زیرا کار زیادی برای انجام دادن دارند.
دیدگاهتان را بنویسید